Pengikut Blog

5 Jan 2012

Update 10 : Exam Mandrin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Nampak tak perkataan kat atas tu...itulah yg aku blaja sepanjang semester ketiga nih..adusss..memang susah kot nk blaja bahasa kaum lain nih..ye la..cam India nk blaja bahasa Mandrin , Melayu pon sama , yg berbahasa Cina pulak belajar bahasa Tamil.memang susah kan..aku ni dah la kos aku wajib tuk amik MANDRIN ni..ad 3 peringkat lak tuh..hahaha...ayoyoyoyoo.pening la asenya...tension2..nampaknya aku terpaksa menghadapinya dengan seadanya...hahahah..chaiyok2..gambate2...

Sekarang aku harus tumpu kat exam MANDRIN yang bakal berlaku dan berjuang nanti 11JANUARI2012 nanti di DEWAN TAN SRI OTHMAN (DTSO) Universiti Utara Malaysia. Ouhhh..nervous weyhh..walaupon ad gap exam final ni..namun aku tak sentuh langsung kot mandrin ag..x hafal lagik..nak ingat tulisan Cina ag..hahahaaa...cmne nihh..kata nk jadi DEKAN sem nih.hahaha..angan-angan je la jawabnya...

Selalunya yang aku dgr org ckp " WO AI NI " , NI HAO MA ? , hahaha...actually memang aku ni diberikan satu kelebihan dari orang lain untuk pelajari bahasa MANDRIN ni..maklum la MANDRIN wajib untuk KOS MARKETING so aku takleh mengeluh dan patut cabar diri aku yang aku mampu dapat jawab dan pelajari MANDRIN ni dengan baik sekali...

Apa-apa pon , aku akan berusaha dengan sebaiknya....


pesanandarimulut :: teruskan usaha...biar dapat cakap ngan budak Cina sampai berbuih-buih.. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...